Sülearvuti alus


Arvutimaailmas sülearvutid järjest populaarsemad ning peaaegu igas kodus on vähemalt üks sülearvuti. Nendega on aga mitu probleemi:
  1. paljudel rüperaalidel on õhuvõtuava arvuti all, nii et kui te hoiate arvutit süles või voodis teki peal või laudlina peal, siis see sõna otseses mõttes imeb riidest tolmu ning see raskendab jahutust ning lühendab arvuti eluiga;
  2. need ei ole väga ergonoomilised - ekraan on silmadele liiga madalal
  3. ja veel mõned väiksemad probleemid...
Kõigile neile probleemidele annab lahenduse (või teeb probleemi veidigi väiksemaks) arvutialus. Neid saab osta poest ja Internetist, aga samas saab ka ise teha (nagu olen mina teinud all oleval pildil). Põhimõtteliselt on see vineerist ja puidust tehtud ja külje pealt on kolmnurga kujuga. Tagumine kõrgem äär tagab selle, et arvuti ekraan on kõrgemal ning ka klaviatuuri on mugavam kasutada. Ülemisele vineeriplaadile puuritud augud (asuvad täpselt arvuti ventilaatori all) ning lasevad arvutil kergemini hingata. Ja puidule saab joonistada/põletada/kirjutada ka pühenduse või midagi sobivat. Kingitus on igati kasulik ja personaalne. Materjali selleks saate puitu müüvatest firmadest, väikese vineeritahvli (väike on 2,5m x 0,5 meetrit) võite saada täiesti tasuta või sümboolse summa eest. Alust ise on väga lihtne valmistada ning kaunima välimuse saamiseks võib aluse üle tõmmata peitsi või muu sellisega.